More Filters

{{ctrl.activeAdditionalFiltersCount()}}

Sammenlign mobilt bredbånd

1
Databrug

Databrug

GB/mnd
0 GB 200 GB
2
Router

Router

Mobilt bredbånd til din forbrug

Viser {{ctrl.itemVisible()}} av {{ ::ctrl.list.length }} resultater.

Sortering: 

Mobilt bredbånd

Teknologien omkring mobile netværker har udviklet sig enormt hurtigt og har nået en hastighed, der gør, at de kan konkurrere med andre former for bredbåndsløsninger. Priserne for denne form for løsning er også blevet rimeligere, så dette nu er et reelt alternativ. Med de mobile løsninger ændres også den måde, man arbejder på. Flere og flere arbejder på mobile kontorer meget af tiden, uanset om de ofte er ude og rejse, eller om de vælger dette af andre grunde. Med mobilt bredbånd og en hjemmekontorløsning kan man arbejde hvorfra man ønsker og være akkurat lige så tilgængelig, som man er på kontoret.

Mange arbejder mere effektivt, når de kan vælge, hvor de sidder og arbejder, end de gør på kontoret, hvor man ofte placeres i åbne omgivelser, så det er vanskeligt at finde et sted, hvor man kan sidde og koncentrere sig om vanskelige arbejdsopgaver. I lande som USA har flere selskaber ændret strukturen, så der ikke længere er plads til alle på kontoret, og hvor nogen i stedet har faste arbejdspladser, hvor de kan drage stor fordel af mobilt bredbånd.

Hvad er mobilt bredbånd?

I store træk er mobilt bredbånd et mobilabonnement, hvor man udelukkende har aktiveret datatrafik. De kan ikke bruges som almindelige mobilabonnementer, da der ikke er aktiveret tale i abonnementet. Man kan få sin egen router til det mobile bredbånd, så flere kan koble sig på og bruge det mobile bredbånd, som om det var et almindeligt trådløst netværk derhjemme, eller man kan bruge en mobiltelefon til at dele nettet med andre enheder. En del bærbare enheder tilbyder også muligheden for at indsætte SIM-kortet direkte i den bærbare, så man kan bruge det direkte.

Fordele ved mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd følger der mange fordele. Du finder nogle af dem her:

  • Frigør dig fra fast kontorplads
  • Du kan tage bredbåndet med dig
  • Du kan altid komme på nettet
  • Det kan tilgå det direkte fra bærbare eller mobile enheder

I arbejdslivet giver mobilt bredbånd medarbejderne et højt niveau af fleksibilitet. Man får mulighed for at arbejde der, hvor man har brug for det. Hvis du ofte ude på kundebesøg, er det en stor fordel at kunne opdatere kundeinformation med det samme i stedet for at notere dig alt det, du bliver enig med kunden om, for så at måtte tage på kontoret og indtaste aftaler og bestillinger. Det er mange stillinger, der kan drage nytte af at frigøre sig fra et fast kontor med mobilt bredbånd.

Dette er specielt en fordel for IT-personale med vagtordninger og lignende. Men med friheden til at arbejde, hvor man ønsker det, følger også selvdisciplin og ansvar. Personer med denne form for løsninger er afhængige af selv at kunne administrere sin tid, så man rent faktisk får arbejdet gjort. Mange kan have problemer med at håndtere hjemmekontorløsninger, da der kan være mange distraktioner, og det kan være vanskeligt at skelne mellem arbejde og fritid. Med mobilt bredbånd for mobilt kontor eller hjemmekontor kan det være klogt at afgrænse et fast sted, hvor man arbejder.

En stor fordel er, at man altid har det mobile bredbånd med sig. Man er ikke så afhængig af, at folk, man er på besøg hos, har fungerende bredbånd, så man kan komme på nettet eller udføre arbejdsopgaver. Eller hvis man har brug for internet, når man er i sommerhuset, behøver man ikke et ekstra abonnement til det.

Med mobilt bredbånd kan man altid komme på nettet. For mange kan dette være yderst vigtigt. Hvis man arbejder på tidskritiske projekter, er det en fordel at kunne komme på nettet når man har brug for det. Dette kræver selvfølgelig, at man selv sætter grænser, når man er på arbejde.

Den sidste fordel, vi vil nævne her, er, at det er muligt at komme på direkte fra bærbare eller mobile enheder. Du vil få et SIM-kort, som kan installeres på en bærbar eller på en tablet. Så kan du komme på nettet, akkurat når du har brug for det og uanset, hvor du er.

Dækning af mobilt bredbånd

Dækning er en af de vigtigste faktorer, når man overvejer køb af et mobilt bredbåndsabonnement. Telenor, Telia og Ice.net har sine egne netværker i Danmark og dækningen varierer afhængigt af, hvor du befinder dig. Det er derfor klogt at tjekke hvilken udbyder tilbyder den bedste dækning, hvor du bor, før du køber et abonnement.

Fleksible løsninger med mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd gør dig virkelig fleksibel. Denne fleksibilitet kan være en fordel i en arbejdssituation, men er også en stor fordel, hvis man ønsker at starte sin egen virksomhed. Så kan man udføre arbejdsopgaverne, når man har brug for det, og foretage ændringer i strategien hurtigt og effektivt, når man har brug for det. Mobilt bredbånd gør også, at man er ekstremt fleksibel, hvis man får brug for at samarbejde med forskellige personer på forskellige steder.

Priser på mobilt bredbånd

Priserne på mobilt bredbånd er ofte konkurrencedygtige med fastnet. Ulempen er i første omgang, at de mest rimeligt prissatte abonnementer på mobilt bredbånd har en del begrænsninger mht. datatrafik. Dette kan fungere fint, hvis du har brug for mobilt bredbånd for at gøre almindeligt PC-arbejde, der ikke involverer videoer eller andre ting, der kræver data. Hvis man for eksempel streamer video på mobilt bredbånd, vil man ret hurtigt bruge den inkluderede datatrafik, med mindre man har købt et abonnement, der inkluderer ubegrænset datatrafik.

Mobil trådløs router

Med mobilt bredbånd kan man benytte en mobil trådløs router, så flere kan benytte det efter behov. Når man ønsker at dele nettet med hele familien i sommerhuset, eller med hele den projektgruppe, man arbejder sammen med, så kan alle nemt koble sig til via en mobil trådløs router. Men man behøver ikke at have sin egen router. Man kan også dele nettet via en mobiltelefon eller ved hjælp af andre løsninger. En mobil trådløs router kan være en enkel løsning, hvis man ikke ønsker at konfigurere nettet selv, men vil foretrække en løsning fra leverandøren, som fungerer med det samme.

Du kan læse mere om routere her.

Mobilt bredbånd bliver billigere og billigere

Behovet for mobilt bredbånd stiger løbende, da flere og flere tjenester tilbyder streaming af musik og videoer, og priserne for mobilt bredbånd bliver hele tiden bedre. Efterhånden som båndbredden på mobilnettet bliver større, øges også antallet af tjenester, der inkluderer brug af datatrafik. I dag er mobilt bredbånd i form af et mobilabonnement med mere inkluderet datatrafik alternativet for dem, der gerne vil have mulighed for at øge tilgængelig inkluderet datatrafik. Mobilabonnementernes datatrafik øges for at imødekomme kundernes behov, men der er fortsat ikke mange, der tilbyder data nok til at streame den mængde lyd og video, som mange ønsker.

Mange abonnementer inkluderer op til 5GB, og nogen går helt op til 20GB. 5GB er mere end nok for den, der kun ønsker at arbejde fra et mobilt hjemmekontor, men hvis du har et arbejde, der kræver streaming af video til PC, eller som kræver dette privat, kommer den inkluderede datatrafik til kort længe før måneden er ovre. Den inkluderede datatrafik øges som følge af øget konkurrence på markedet, og priserne på mobilt bredbånd bliver lavere og lavere per gigabyte.

Teleudbyderne er i denne tid i færd med at øge hastigheden foruden størrelsen på den inkluderede datatrafik. Den aktuelle løsning, hvor man har opnået høj hastighed på mobilt bredbånd i de største byer, har gjort telefoner, tabletter og pc’er, der er tilkoblet mobilt bredbånd, til ganske fleksible løsninger, og man loves stadig højere hastighed. Nogen steder kan man komme ud for, at den faktiske hastighed kan variere en del. For at finde ud af dette, kan man udføre en test for mobilt bredbånd fra en anerkendt hjemmeside, der tilbyder. En test for mobilt bredbånd vil vise dig helt nøjagtigt, hvor hurtigt din datatrafik rent faktisk fungerer.

Øget behov for datatrafik

Dagens teknologi indenfor mobile netværker har øget hastighed for dataoverførsler, og dette har igen medført, at flere og flere løsninger baseres på streaming. For at følge med denne udvikling, øges behovet hos folk, så de har brug for højere datatrafik i abonnementerne. Man kan stadig komme ud for at blive overrasket, hvis man overstiger den inkluderede datatrafik. Man skal have besked, når man overskrider denne grænse, men det er som oftest nemt at vælge at bestille en tillægspakke, og hvis man gør det, øger det den samlede månedspris væsentligt.

Konkurrencen gør, at teleudbyderne øger den inkluderede datatrafik en del for at imødekomme det større behov, men stigningen er stadig langt fra nok til, at brugerne kan benytte mobilt bredbånd til udstrakt streaming af video. Samtidig med at den mobile teknologi udvikler sig, får man også videosignaler af højere kvalitet som kræver endnu mere båndbredde, hvis man ønsker at udnytte dette til fulde.

Mange ønsker at bruge internet radio i stedet for DAB+

Grundet de udfordringer, der er forbundet med, at FM-nettet lukkes efter 2018, ønsker visse teleoperatører at etablere sig som konkurrenter til DAB+ i biler. Mange kunder ønsker også at prøve dette, men foreløbig vil man se, at prisen på de fleste abonnementer stiger, hvis man dagligt lytter til radioudsendelser via internettet over mobilt bredbånd. Selv om dette vil være en bedre teknologi end den ældre DAB+-teknologi, som man vil indføre i Danmark, har man kun få udbydere, der har tilbudt øget båndbredde, der kan klare internetradio. Dette er kun for en begrænset periode som introduktionstilbud for dig, der køber mobilt bredbånd.

Mobile hjemmekontorer mere udbredte

Mobile hjemmekontorer nyder godt af den øgede inkluderede datatrafik. Mange, der arbejder på hjemmekontor, behøver ikke mere end 2-5 GB inkluderet datatrafik for at klare Citrix-platforme med Office-programmer. Ny teknologi og større hastigheder inden for mobilt bredbånd har derfor øget mulighederne for, at mange kan benytte mobile hjemmekontorløsninger.